chrome firefox opera safari iexplorer

Кабмін хоче дозволити продавати горілку в санаторіях та пиво у спортзалах?

20 червня 2013 о 13:20

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України пропонує змінити правила роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Зокрема, дозволити торгівлю алкоголем у ресторанах на території санаторіїв, а пивом – у закритих спортивних спорудах, але лише в пластиковій тарі, пише Gazeta.ua.

Відповідні зміни містяться в проекті постанови міністерства про зміну правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Також у документі пропонується скасувати норму про обов'язкове маркування штампом підприємства етикеток на алкогольній продукції, що реалізуються на підприємствах громадського харчування.

Крім того, Мінекономрозвитку пропонує за рішенням торгових підприємств наносити на товар інформацію про нього регіональною мовою або мовою нацменшин і на інших мовах. Така інформація може бути розміщена поряд з текстом, викладеним державною мовою.

Також пропонується зобов'язати торгові підприємства забезпечити можливість використання спеціальних платіжних засобів при здійсненні розрахунків за продані товари.

Правила торгівлі алкогольними напоями затверджено постановою Кабміну в 1996 році.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації здоров'я, Україна посідає 1-ше місце в світі за рівнем дитячого алкоголізму. А за статистикою ВООЗ за 2012 рік, країна на п'ятому місці в світі за споживанням алкоголю (у 2011-му було шосте) і на другому — за рівнем смертності від цієї соціальної недуги в Європі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути