chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть прописуватись на дачах?

21 червня 2013 о 09:35

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким буде можлива реєстрація в заміських будинках, повідомляє РИА Новый Регион.

Авторами ініціативи виступили народні депутати від Партії регіонів Андрій Шипко та Володимир Бандуров.

У пояснювальній записці до документа політики зазначили, що в даний час кількість людей, що проживають в своїх заміських будинках, в тому числі і на території дачних ділянок, значно збільшилася.

Депутати наголосили, що через відсутність в паспорті штампу про реєстрацію в осіб, що проживають в заміських будинках, виникають проблеми при отриманні пенсії, допомоги по догляду за дитиною, медичної допомоги, оформленням дітей до школи, кредиту, а також реалізації виборчого права.

Крім того, регіонали запропонували закріпити в законодавстві термін «заміський будинок» і включити його до переліку видів житлового фонду.

Раніше повідомлялося, що в нинішньому році серйозно змінилася схема реєстрації прав власності на квартири (зі схеми прибрали БТІ, замкнувши весь процес на нотаріусі). Крім того, на «зайві» житлові квадратні метри ввели новий податок.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути