chrome firefox opera safari iexplorer

Італійці запрошують столичних чиновників особисто відібрати саджанці каштану Бріоті

05 липня 2013 о 11:00

Італійська сторона запросила перевізника–закупівельника каштанів для висадки на Хрещатику приїхати до Італії та власноруч відібрати саджанці м’ясочервоні Бріоті замiсть висаджених кінських звичайних.

Про це «Україні молодій» після засідання тимчасової контрольної комісії Київради з питання перевірки факту висадження на головній вулиці столиці звичайних каштанів замість обіцяних імпортних розповіла депутат Київради Тетяна Меліховаю.

«Нарешті на засідання комісії з’явився ще один фігурант афери з каштанами, який, як і всі інші, також заявив, що не був в Італії і в очі не бачив саджанці каштанів. Тому висновки на даному етапі роботи комісії розпливчасті й водночас конкретні: або це кругова корупція, або повна безвідповідальність», зазначила депутат.

Тепер у КМДА обіцяють призначити відповідальну особу за заміну «липових» дерев на «породисті». Окрім того, тут уперше за три місяці з початку скандалу нарешті визнали необхідність розслідувати цю справу силами виконавчого органу Київради.

Як відомо, італійці пообіцяли замінити несправжні Бріоті по одному євро за штуку. Про це повідомив директор ТОВ «Професійний садівник» (фірма, яка виграла тендер на висадку каштанів. — Авт.) Петро Кравець.

Нагадаємо, з майже трьох сотень дорогих каштанів, висаджених у квітні на Хрещатику, тільки два дерева виявились м’ясочервоними каштанами сорту Бріоті (стійкого до молі у несприятливому середовищі). Решта — звичайними кінськими каштанами.

За результатами перевірки прокуратури встановлено факт розтрати та привласнення бюджетних коштів через маніпуляції iз деревами на суму майже один мільйон гривень.

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути