chrome firefox opera safari iexplorer

У «каштановому скандалі» знайшли і покарали «крайнього»

28 травня 2013 о 10:47

Поки йде розслідування «каштанової справи», з посади усунено керівника зеленбуду Шевченківського району Києва.

Про це у понеділок заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє Українська правда. Київ з посиланням на «Укрінформ».

«Закінчиться цей скандал з каштанами і, якщо винна українська сторона, то винні в ньому понесуть відповідальність за повною програмою. Я за цим особисто прослідкую», — заявив Попов.

При цьому він додав, що є підстави вважати, що в цій справі можуть бути винні й італійці.

За словами Попова, прокуратура вже порушила кримінальну справу і почала розслідування.

«Ми виведемо всіх на чисту воду, а то хотіли зробити добру справу — посадити на Хрещатику кращі каштани, а вийшов скандал», — зауважив Попов.

Як відомо, у квітні на Хрещатику висадили саджанці м'ясочервоних каштанів «Бріоті», привезені з Північної Італії. Висадкою особисто займалися голова КМДА Олександр Попов і секретар Київради Галина Герега.

Зеленбудівці запевяли, що молоді дерева – представники найвитривалішого сорту каштанів у світі. Вони не бояться молі та стійкі до захворювань.

Після перевірки пізніше виявилося, що висаджені дерева є простими кінськими каштанами — з 289 дерев вимогам КМДА відповідають тільки 2. Разом з тим прокуратура Києва встановила факт розтрати 1 мільйона гривень при закупівлі каштанів, висаджених на центральній вулиці Києва.

Для з'ясування ситуації з підміною саджанців каштанів, висаджених цієї весни на Хрещатику в Києві, до Італії вирушили представники столичної влади — заступник голови Шевченківської РДА та садівник фірми, яка є переможцем тендера з постачання.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути