chrome firefox opera safari iexplorer

Україна стала найгіршою в Європі країною для народження дітей

05 вересня 2013 о 16:10

Україна стала найгіршою в Європі країною для народження дітей, зайнявши 78-ме місце в рейтингу корпорації The Economist Intelligence Unit. 

Нижче в списку опинилися лише Кенія (79-те) і Нігерія (80-те). 

Аналітики оцінювали держави за 11 критеріями, серед яких: рівень життя, стабільність на ринку праці, рівноправність статей, рівень злочинності, оцінка особистого щастя тощо. 

На думку експертів The Economist, саме багатство країни, виміряне у ВВП на людину, на 2/3 визначає задоволеність громадян своїм життям. Таким чином, лідерство в рейтингу здобули Швейцарія, Австралія і Норвегія. 

Україна ж опинилася серед бунтівних і бідних держав, де процвітає політична нестабільність, і фактично стала найгіршою в Європі країною для народження дітей. 

Однак, українські демографи не поділяють думку іноземних фахівців. «Якщо говорити про ВВП, то ми дійсно в групі країн з низькими доходами. Але що стосується всіх інших критеріїв, то у нас ситуація значно краща, ніж у Нігерії. Такого рейтингу не повинно було бути», — повідомила спеціаліст Інституту демографії та соціальних досліджень імені Птухи Людмила Черенько. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна стала аутсайдером серед країн СНД зі зростання економіки.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути