chrome firefox opera safari iexplorer

У центрі Києва знищується чергова пам'ятка архітектури

17 жовтня 2013 о 17:41

У будинку, що є пам'ятником архітектури і має охоронний номер 402, по вулиці Марії Заньковецької, 6, йде самовільний капітальний ремонт даху з надбудовою без дозвільних документів та з небезпечними для мешканців наслідками. Про це повідомляє Громадський контроль будівництва

У громадську організацію «Громадський контроль будівництва» звернулися мешканці будинку № 6 по вулиці Заньковецької з проханням допомогти відстояти право на безпечне життя в своєму будинку.

Спостерігачами «Громадського контролю будівництва» була проведена перевірка і зафіксовано наступне: в будинку демонтовано дах — дощова вода потрапляє безпосередньо в приміщення і руйнує вікову будівлю з дерев'яними перекриттями. У під'їзді влаштований склад будівельних матеріалів, які перешкоджають пересуванню мешканців будинку, особливо важко літнім людям і людям з обмеженими можливостями, які проживають за даною адресою. Жителі продемонстрували спостерігачам організації свої квартири, які знаходяться в аварійному стані, і особливо підкреслили, що регулярне перевезення надважких матеріалів у ліфті може передчасно вивести його з ладу, а фундамент не витримає додаткового навантаження.

У відповідь на запит громадської організації «Громадський контроль будівництва» у КМДА підтвердили, що будівля №6 по вулиці Заньковецької ( прибутковий будинок 1915 будівлі ) знаходиться на обліку як об'єкт культуного спадщини — пам'ятник архітектури ( Наказ Міністерства культури і туризму України від 07.09.2006, має охоронний номер 402 ). Згідно із законодавством, перебудова та реконструкція пам'яток архітектури вимагають отримання дозволу у виконавчих органах влади.

На запит «Громконтролю» Інспекція державного архітектурно — будівельного контролю в Києві повідомила, що не видавала і не реєструвала документів, які б давали право на виконання підготовчих чи будівельних робіт на даху вказаного будинку.

Таким чином, замовник реконструкції даху діє нелегально, всупереч законодавству України та нехтуючи всіма нормами безпеки будівництва та історією Києва.

Розділи: Суспільство