chrome firefox opera safari iexplorer

Дискваліфікацію «Арени Львів» залишили в силі

28 листопада 2013 о 10:49

ФІФА ухвалила рішення відхилити апеляцію Федерації футболу України, залишивши в дії раніше призначені покарання: провести один матч національної збірної без глядачів, виплатити штраф (45 тис. швейцарських франків), а «Арену Львів» дискваліфікувати на п´ятирічний термін.

Повідомлення про це з´явилося сьогодні на офіційному сайті ФІФА, повідомляють Коментарі. 

Крім того, ФФУ винесено суворе попередження, яке буде враховуватися у разі майбутніх порушень.

Важливо, що санкції стосуються саме змагань в рамках ЧС під егідою ФІФА (representative team is banned from playing in the Arena Lviv stadium for the duration of the same competition). А без глядачів українська збірна зіграє перший домашній матч відбору на чемпіонат світу — 2018. З цього випливає, що на «Арені Львів» теоретично можна проводити матчі відбору Євро — 2016, а також єврокубкові поєдинки, зазначають «Коментарі».

У повідомленні йдеться про те, що санкції були застосовані після інциденту на матчі Україна — Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові. Після отримання рапорту представника ФАРЕ Дисциплінарний комітет ФІФА визнав дискримінаційну й образливу поведінку групи українських уболівальників ганебною і такою, що не відповідає дисциплінарному коду ФІФА (the committee agreed that the offensive and discriminatory actions of a group of Ukrainian supporters were shameful and a clear breach of the FIFA Disciplinary Code).

Крім того, у ФІФА посилаються на спеціальну Програму по боротьбі з расизмом та дискримінацією під час футбольних матчів.

Втім, з повідомлення точно не зрозуміло, які саме дії вболівальників були визнані образливими й агресивними. Нагадаємо, раніше ФАРЕ визнала, що не може забороняти застосування «червоно-чорних» прапорів на стадіонах. Документи цієї організації мають рекомендаційний характер.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути