chrome firefox opera safari iexplorer

Найбільшу у світі ікону представили в луганському храмі

29 листопада 2013 о 12:30

З благословення архієпископа Луганського і Алчевського Митрофана у Свято- Володимирському кафедральному соборі Луганська виставлена ікона «Христос Вседержитель».

За заявою автора, художника Валерія Кошелєва, це найбільша не тільки в країні, а й у світі, повідомляють ПРАВМИР з посиланням на «Факти».

Розмір полотна — 3,26 на 2,82 метра. Художник претендує на рекорд України.

«Раніше найбільшою вважалася ікона Воскресенського храму в Ярославській області, Росії — її розмір 3,2 на 2,76 метра, тобто на шість сантиметрів у довжину і ширину менше моєї. Я вже зв`язався з представниками Книги рекордів України, і вони готові виїхати до Луганська. На цю роботу в мене пішло п`ять місяців, але готувався я до цього все своє життя», — розповів Валерій Кошелєв.

Художник писав монументальне творіння для вівтаря споруджуваного Старобільського храму.

Лики на іконі написані відповідно до канонів, але оформлення своєрідне — ікона виконана флуоресцентними (світяться в темряві) фарбами і прикрашена майже тисячею стразів та бусинок штучних перлин.

Джерело: УНІАН
Розділи: Новини культури

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути