chrome firefox opera safari iexplorer

Скульптор Олексій Альошкін шукає місце для незвичного пам’ятника Шевченку. ФОТО

10 листопада 2013 о 10:37

Олексій Альошкін шукає місце, де міг би встановити свій новий пам’ятник Тарасу Шевченку.

Скульптуру «Вічне джерело — Кобзар» скульптор створює у селі Букатинка на Вінничині. Композиція виглядає нетипово для більшості пам'ятників відомому поету, повідомляють Рукотвори.

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Натуралістично в роботі подане лише обличчя Шевченка, який ніби закутий у задуману автором сюжетну лінію. В скульптурі зображено символ щастя — гніздо золотих птахів — зачарованих лелек з пташенятами та яйцями-писанками. Є й інші символи: верба, що плаче, калина, пшениця, образ дівчини України-любові, вірші на серці, змії, що намагаються завадити музиці кобзи, хвилі води, яка збирається зверху і тече джерелом.

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Пам’ятник Тарасу Шевченку

Скульптура витесується з подільського пісковика.

Олексій Альошкін ще працює над роботою, і в ній можливі зміни. Витвір завершений більше, ніж наполовину.

Контакти автора можна знайти тут.

24 жовтня

Інші дати
24 жовтня святкують:
  • День Організації Об’єднаних Націй (День ООН).
  • Всесвітній день інформації про розвиток.
Розгорнути
Народився Микола Біляшівський
(1867, м. Умань – 1926) – український археолог, етнограф, мистецтвознавець, музейний діяч. Один із засновників та дійсний член Української Академії Наук. В 1902-1923 роках - організатор і директор Київського міського художньо-промислового і наукового музею (тепер Національний художній музей України).
Розгорнути
День пам’яті Лук’яна Кобилиці
(1812, смт. Путила, Чернівецька область – 1851) – український громадсько-політичний діяч, керівник селянських повстань 40-х років 19 ст. на Путильщині (Буковині). Очолив виступи селян 22 громад, які рішуче відмовлялися відробляти панщину, самочинно переобрали сільську старшину, висунули вимоги відкриття українських шкіл, вільного користування лісами і пасовиськами. Як депутат австрійського парламенту виступив за надання політичної автономії Буковині і приєднання її до Галичини, вимагав скасування кріпацтва і передачу селянам землі без викупу.
Розгорнути