chrome firefox opera safari iexplorer

Україну завалили фальсифікованою технікою відомих торговельних марок

28 листопада 2013 о 18:41

Державна інспекція з питань захисту прав споживачів направила через МЗС листи офіційним виробникам електроніки для ліквідації в Україні фальсифікованої продукції марки LG і SONY.

Про це в ході прес-конференції заявив глава відомства Сергій Орєхов.

«До нас звернулися виробники електронної продукції таких відомих марок: LG, SONY, Kenwood, які офіційно заявили, що продукція, яка реалізується в Україні, не завозилася офіційно на територію України. Але вони в усіх відомих мережах з продажу електронної техніки продаються досі, незважаючи на наявність судових позовів», — цитує Орєхова forbes.ua.

Ця техніка, за його словами, продається і в «Ельдорадо», і в інших великих мережах: «Епіцентр», «Фокстрот».

«Учора ми через МЗС звернулися з офіційними листами до цих виробників, щоб вони направили сюди своїх представників, а далі було проведено перевірки. Разом з митницею, МВС будуть створені робочі групи, повірте, будуть і кримінальні справи, але ми наведемо лад на цьому ринку. Усі авторитетні компанії електроніки, їх 12, отримали такі листи від нас через МЗС», — заявив він.

Орєхов відзначив, що, як правило, фальсифікована техніка відомих світових марок потрапляє в Україну з Росії.

«Також офіційне представництво Bosch звернулося до нас щодо якості і фальсифікації пральних машин, які реалізуються у нас у відомих торговельних мережах», — сказав Орєхов.

Він повідомив, що ще в грудні 2012 року було проведено перевірки «Ельдорадо». «У результаті було вжито крайній захід — зняти з реалізації 211 найменувань продукції. Після чого в 2012 році мережа звернулася до суду на наші нібито неправомірні дії. Суд довів законність зняття з реалізації цієї небезпечної для нашого споживача продукції», — заявив глава Державної інспекції з питань захисту прав споживачів.

Проте, як повідомив Орєхов, уся фальсифікована продукція продовжує продаватися в мережах.

«Вони ще не знають, що ми викликали експертів, які приїдуть сюди... Ця ситуація триває не один рік. Але я обіцяю, що на ринку побутової електротехніки ми наведемо лад. Якщо нас хочуть злякати, то цього не буде», — резюмує Орєхов.

Джерело: Укрінформ
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути