chrome firefox opera safari iexplorer

Євромайдану потрібні волонтери, їжа, одяг, ліки, побутові речі

04 грудня 2013 о 11:41

Євромайдан потребує волонтерів, їжі, напоїв, теплого одягу, медикаментів, а також побутових речей — сміттєвих пакетів, одноразового посуду, пластикових стільців і паперів з маркерами.

 

Євромайдан потребує волонтерів, їжі, напоїв, теплого одягу, медикаментів, а також побутових речей — сміттєвих пакетів, одноразового посуду, пластикових стільців і паперів з маркерами. Про це повідомляється в Facebook.

 

Так, Штабу, що розмістився в Будинку профспілок на Майдані Незалежності, потрібні:

 

1. Волонтери (робота на кухні, рознос бутербродів і чаю на Майдані, поширення інформації, люди на пропускні пункти), зокрема — юристи.

 

2. Їжа, краще — готова. Її можна відразу проносити в їдальню, чай, кава, цукор, вода — теж вітається, а також пластикова посуд та сміттєві мішки (120, 240 л).

 

Наметового містечка на Майдані потрібні:

 

1. Адекватні чоловіки в охорону, бажано — «готові стояти за 8-12 годин», особливо вночі. Охорона «тримає» периметр, розташовується всередині табору за барикадами. Реєструють охоронців представники афганців: Павло Ковальчук (050) 27-27-27-1, Сергій Ткачук (066) 411-51-07.

 

2. Медикаменти. Антизастудні кошти (краще розчинні у гарячій воді), полівітаміни, аскорбінова кислота, гігієнічна помада. Лікар містечка — Павло (068) 729-81-10. Поточні потреби треба з'ясовувати у нього.

 

3. Продукти, напої та різні побутові речі. Їжа готова, або порізані сир, ковбаса, хліб, чай, кава, цукор в кубиках або порційних пакетах, звичайна вода та мінеральна газована. Будуть вдячні за консерви, перевірені часом, особливо за тушонку. Побутові речі та витратні матеріали: сміттєві пакети (240л, підвищеної міцності), будівельні рукавички, серветки, стяжки, скотч, одноразовий посуд, пластикові столи та стільці, щільний пінопласт листами (не бісерний), папір, маркери. Приймає все це завгосп: Ярослав Ільницький (093) 087-69-96.

 

4. Потрібні люди на прибирання території. Запитуйте коменданта або помічників коменданта наметового містечка.

 

5. Потрібні люди, готові взяти до себе на ночівлю приїжджих з інших міст. Запитуйте коменданта або помічників коменданта наметового містечка. «Вирішується питання з окремим координатором цього напряму, поки можна реєструватися в Будинку профспілок», — уточнюють активісти.

 

Також потрібні одяг (теплі куртки великих розмірів, шапки, рукавички великих розмірів), термоси, обігрівачі, будь генератори, електричне обладнання.

 

Крім того, у коменданта наметового містечка зберігаються загублені речі, знайдені на території Майдану — паспорта, пропуску, квиток на поїзд на Львів.

Між тим, повідомлялося, що в Михайлівському соборі «дуже потребують медикаментів (від застуди, від циститу), також потрібні каремати і все для теплого пиття (особливо лимони і імбир)».

Джерело: ZN.UA
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути