chrome firefox opera safari iexplorer

Мінкультури пригрозило УГКЦ позбавленням реєстрації через майдани, — глава церкви

13 січня 2014 о 11:20

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав стверджує, що отримав листа від Міністерства культури України, в якому міститься попередження про те, що УГКЦ можуть позбавити офіційної реєстрації в Україні

Про це Святослав сказав під час прес-конференції, яку транслює «Радіо Свобода».

Він також зазначив, що цей лист пов´язаний з тим, що священики УГКЦ брали участь у проведенні богослужінь на акціях, що проходять у Києві.

Святослав назвав цей лист загрозою і зазначив, що це «переслідування церкви».

Глава УГКЦ від імені церкви підкреслив, що «ми ніколи не благословляли українців порушувати закони».

«Церква не є учасником політичного життя, але церква є учасником суспільних процесів», — сказав Святослав, зазначивши, що УГКЦ закликала «не піддаватися на провокації і не застосовувати радикальні дії».

«Де ж ми повинні за цей мир молитися? Саме там, де є загроза. Тому молитва за мир ... для цього не потрібно якогось особливого дозволу влади», — сказав Святослав.

Він зазначив, що кожна парафія УГКЦ зареєстрована як окрема релігійна організація, у зв´язку з цим Святослав зазначив, що наразі незрозуміло, яким чином буде здійснена ця загроза, «чи будуть вони перевіряти кожну парафію, була вона на Майдані чи ні — незрозуміло» .

Також він підкреслив, що якби існувала єдина зареєстрована юридично релігійна організація УГКЦ, то «для церкви існувала б справжня загроза».

Як повідомляли «Коментарі», глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив солідарність з євромайданами.

Блаженніший Святослав закликав усіх, що знаходяться на площах, і «тих, хто сьогодні несе відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих , хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівників правоохоронних органів, нашу владу не допустити насильства».

Джерело: Коментарі
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути