chrome firefox opera safari iexplorer

У сенаті США говоритимуть про Україну вдруге за останні два місяці

15 січня 2014 о 12:02

Сьогодні у комітеті з закордонних справ Сенату США вдруге за останні два місяці обговорюватимуть українське питання. Засідання вестиме голова комітету сенатор Боб Менендес.

Про події в Україні законодавцям розповість заступник держсекретаря Вікторія Нуланд, яка на власні очі бачила в Києві події 11 грудня, коли влада вдалася до спроби розгону Євромайдану.

Ще одним доповідачем з українського питання буде американський політолог Збіґнев Бжезинський.

Минулі слухання посприяли ухваленню резолюції Сенату із закликом до американського уряду застосувати санкції щодо українських чиновників, причетних до насильства над мирними демонстрантами.

Українська опозиція відрядила до Вашингтона екс-міністра закордонних справ Бориса Тарасюка зі списком політиків, щодо яких просить застосувати санкції.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути