chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Павла Тичини допомагає отримати психологічну рівновагу

25 лютого 2014 о 13:33

Проект музею-квартири Павла Тичини «Затишний музей» в умовах численних стресових ситуацій, психологічного й психічного напруження громадян, численних психологічних травм, отриманих людьми внаслідок випадків нелюдської жорстокості, зумисних вбивств, кровопролиття, силових збройних протистоянь на вулицях Києва та багатьох інших міст України, саме зараз максимально намірений виконати свою методологічну функцію, спрямовану на психологічне врівноваження кожного відвідувача, яким би чином він не потрапив до музею.

Весь музейно-фаховий та педагогічний інструментарій, що використовувався та застосовувався музеєм у щоденній роботі, зараз буде максимально спрямуватися на виконання музеєм сучасно-нагальної функції осередку психологічного врівноваження населення. Широкий спектр музейних послуг в поєднанні з багатьма галузями мистецтв, які успішно реалізовувалися та використовувалися нашим музеєм і демонстрували хороші результати, максимально відкритий для усіх, хто того зараз потребує навіть на рівні підсвідомості.

Усі музейні проекти, що були створені та запропоновані в останні роки, базувалися не лише на музейній методиці, а й на фахових рекомендаціях педагогів, лікарів, психологів. Тому впровадження більшості проектів мали позитивні наслідки та достатньо широкий резонанс в суспільстві. Очевидно, це сьогодні дає нам право пропонувати тим, хто потребує психологічного врівноваження, завітати до музею та в атмосфері проекту «Затишний музей» відчути бодай на якийсь час позитивні емоції, життєствердність, радість та інші позитивні емоції.

Запрошуємо до нашого осередку усіх, хто потребує внутрішнього врівноваження, мистецької терапії, душевного відпочинку та спілкування у музейному затишку.

Усі супутні для психологічної рівноваги послуги надаються безоплатно.

Закликаємо усіх колег приєднатися до цього починання. Готові усім охочим колегам надати поради й рекомендації.

Тетяна Сосновська, керівник Музею-квартири П. Тичини у Києві (вул. Терещенківська, 5)

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути