chrome firefox opera safari iexplorer

Українські саночники виступають в Сочі на санях, яким 22 роки

14 лютого 2014 о 12:18

Українські саночники Роман Захарків і Роман Оболончик, які виступали на Олімпіаді-2014 в Сочі в змаганнях двійок, розповіли про причини, що не дозволяють займати високі місця.

«На жаль, на Олімпійських іграх в Сочі ми показали свій максимум. Різниця в технічному оснащенні між нами і лідерами не дозволяє нам боротися за високі місця, хоча в майстерності, думаю, ми їм не програємо. Добре, що ми взагалі потрапили на цю Олімпіаду . Задовольнятимемося цим», — розповіли спортсмени.

За словами українців, вони відстають у технічному плані від німців на 22 роки. «Все просто. Нашим саням — 22 роки. Вони — наші ровесники, а у німців та інших лідерів щорічно з'являються двоє нових саней. Плюс, одні залишаються з попереднього сезону. Вони навіть можуть вибирати, а нам, які на початку кар'єри дісталися — на таких ми і катаємося. Ми маємо на увазі, що ці сани зібрали 22 роки тому — і потім на них нічого не змінювали. Полозов у нас вже майже не залишилося. А інші, на жаль, зібрати не можуть», — зазначили саночники.

Нагадаємо, у змаганнях на двомісних санях українці посіли 17-е місце серед 19 учасників. Всі золоті медалі в змаганнях саночників (одиночні у жінок і чоловіків, двомісні та естафета) виграли спортсмени з Німеччини.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути