chrome firefox opera safari iexplorer

На Інститутській з'явиться каплиця пам'яті героїв Небесної сотні

24 березня 2014 о 20:08

На вулиці Інститутській у центрі Києва з'явиться каплиця пам'яті героїв Небесної сотні.

Як передає кореспондент агентства «Інтерфакс-Україна», каплиця розташується між готелем «Україна» та верхнім виходом зі станції метро «Хрещатик».

На місце вже привезли дерев'яні колоди, з яких за принципом дерев'яного зрубу буде зведено каплицю, а також хрест і купол.

За словами будівельників, матеріали для каплиці привезено з Закарпаття, а сам об'єкт здадуть протягом місяця.

Раніше на цьому місці розміщувалися кілька наметів учасників Майдану, які під час штурму силовиками 18 лютого були повністю спалені. Наразі тут побудовано імпровізований меморіал із бруківки, на який встановлено меморіальну плиту в пам'ять загиблих. Пізніше поруч було встановлено дерев'яний хрест.

Як повідомлялося, під час масових протестів 18-20 лютого з боку силовиків у протестувальників було відкрито вогонь. Загинули понад 100 людей. Загиблих активістів називають Небесною сотнею.

Розділи: Суспільство

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути