chrome firefox opera safari iexplorer

З резиденції президента на Банковій у музей повернули картини на понад 28 млн грн

17 березня 2014 о 11:42

У Національний музей мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків повернуто 10 художніх робіт, що з 2013 року перебували у представницьких приміщеннях по вул. Банковій, 10 — це «Будинок з химерами».

За інформацією прес-служби Міністерства культури України, загальна оціночна вартість полотен перевищила 28 млн грн, передає «Інтерфакс-Україна».

«Найдорожчою картиною, яка прикрашала державну резиденцію президента стала робота одного з представників французького класицизму, художника, який творив у стилі рококо, Ніколи Ланкре. Його картина „Галантна сцена“ оцінюється експертами у майже 20 млн грн», — відзначили в Мінкульті.

Серед повернутих картин також «Лавка» голландського живописця Герарда Доу, яка оцінюється у 4,3 млн грн, і «Пейзаж» угорського художника Пал Синет-Мерше вартістю 4 млн грн.

Як повідомляв «Ракурс», 22 лютого в «Межигір'ї» знайшли багато ікон, монет, картин, зброї та документів, що свідчать про незаконну діяльність.

Джерело: Ракурс
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути