chrome firefox opera safari iexplorer

У прикарпатській резиденції Президента замість альтанки будують ресторан? ВІДЕО

27 листопада 2012 о 12:11

На території державної резиденції «Синьогора» замість реконструкції альтанки, на що з держбюджету було виділено 24 млн гривень, будується новий ресторан.

Про це свідчать слова будівельників, що працюють на об’єкті, і проектна документація, повідомляє телеканал «ТВі».

«Будується там щось на зразок ресторану. Десь з весни проектували, потім чомусь глухло, глухло ... і під осінь залили бетон. І місяць тому звели стіни дерев’яні з брусів 20 на 20, кленів, шестиметрові», — розповів один із працівників.

Згідно з проектом, на який посилається телеканал, будівля матиме два поверхи з відкритим дахом. Солому, якою покриють верхні стіни, везуть нібито з Польщі. Дерев’яний брус – чи то з Києва, чи то з Чернігова.

За інформацією каналу, робітники трудяться по 12 годин на день, щоб встигнути до кінця грудня, оскільки Президент Віктор Янукович нібито збирається відзначати свято у «Синьогорі». При цьому робітники заявляють, що їх взяли на роботу неофіційно і платять «чорну зарплату».

На території резиденції знімальна група каналу побачила кабанів і будки для полювання, але так і не знайшла альтанки. Про те, що її немає, журналістам кілька разів сказали робітники на будівництві.

За даними телеканалу, будівництво в резиденції здійснюють три компанії — «Троян», «Граніт» та «УНР ПІБ».

Як повідомляли «Коментарі», за даними «Вісника держзакупівель», Головне управління регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської ОДА замовило реконструкцію павільйону з альтанкою в президентській резиденції «Синьогора» у с.Гута Івано-Франківської області. Вартість угоди склала 23,99 млн грн. Підрядником будівництва стала компанія «УНР ПІБ».

Джерело: Коментарі
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути