chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращі поєднання спецій та продуктів

10 квітня 2014 о 10:48

Для того, щоб страва набула неповторного смаку слід знати, яка спеція може вам допомогти. Детальніше про найкращі поєднання спецій та продуктів читайте у «Країні здоров’я».

Часто гарніри, які ми вживаємо, можуть здаватись занадто сухими та не цікавими за смаком. Позбутись від такої проблеми можна за допомогою спецій. Так, до рису добре підійде імбир, чілі, куркума, гірчиця, гвоздика тощо. До гречки — перець, куркума, чорна гірчиця, карі та кріп. До пшениці — чілі, імбир, карі та кардамон.

Овочі також набудуть дещо іншого смаку у поєднанні з спеціями. Так, картопля буде добре смакувати з чорним перцем, чілі, мускатним горіхом та карі. Огірок — з мускатним горіхом, перцем та імбирем. Помідори — з чілі, перцем, куркумою чи гвоздикою.

Не варто забувати і про солодкі страви, які в поєднанні з спеціями стануть лише смачнішими. Смак цукру здатні підсилити м’ята, ванілін, кардамон та мускатний горіх. Смак полуниці виділить кумин та імбир.

Смак молочних продуктів збагатить мускатний горіх, кмин та кардамон.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути

Новини Дивитися всі

Loading...