chrome firefox opera safari iexplorer

Вся правда про рафіновані продукти

14 квітня 2014 о 10:48

Рафіновані продукти, це продукти, які підлягали очищенню та обробці продукту внаслідок якого той втрачає поживні речовини та вітаміни.

Рафіновані продукти шкідливі тим, що вони здатні порушувати обмін речовин, а також пришвидшувати процес утворення каменів у жовчному міхурі. Існує цілий ряд рафінованих продуктів, які надзвичайно популярні у рядового споживача.

Наприклад, борошно вищого сорту, яке в очищеному вигляді містить в основному крохмаль, який очищений від усіх вітамінів та поживних речовин характерних для цільного зерна. Проте більшість випічки, яку нам пропонують або ми готуємо приготовані саме з такого борошна.

Те ж стосується і рафінованого цукру, який втрачає будь-яку поживність, проте цілком здатен стати причиною виснаженості організму. Рафінована олія у процесі обробки та очищення втрачає ті речовини, які допомагають їй довго зберігатись, тому виробники збільшують термін зберігання продукту за допомогою додавання інших компонентів.

Популярним очищеним продуктом є і очищений білий рис, який в процесі шліфування та обробки також перетворюється по суті у крохмаль.

15 грудня

Інші дати
День працівників суду
Указом Президента від 08.12.2000 № 1318/2000 в Україні встановлене професійне свято – День працівників суду, що відзначається щорічно 15 грудня
Розгорнути
Народився Петро Чуйкевич
(1818, смт. Вороніж, Сумська область – 1874) – український педагог, етнограф. Присвятив себе збиранню та упорядкуванню українських народних пісень.
Розгорнути
Народилася Соломія Павличко
(1958, м. Львів - 1999) - науковець, літературознавець, публіцист, перекладачка, засновниця видавництва "Основи". авторка праць з теорії літератури, з питань фемінізму, модернізму в українській літературі та ін.
Розгорнути

Новини Дивитися всі