chrome firefox opera safari iexplorer

Як вивести хімію з овочів та фруктів

11 квітня 2014 о 10:08

Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись.

Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась «Країна здоров’я».

Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капусті просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.

Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.

Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.

Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.

30 червня

Інші дати
30 червня відзначають:
  • День молодіжних і дитячих громадських організацій України.
  • Міжнародний день астероїда.
Розгорнути
Народилася Матільда Климовська
(1899, м. Пенза, Росія - 1974) - український скульптор. Працювала в галузі станкової та декоративної скульптури. Серед найвідоміших праць: погруддя С. Міхоелса, Т. Шевченка, "Онєгін і Тетяна в саду"  та ін.
Розгорнути
Народився Роман Шухевич
(1907, м.Львів – 1950) - український політичний та державний діяч, командуючий УПА.  
«На західних землях України твориться Українська Влада, яка підпорядкується Українському Національному Урядові, що створиться у столиці України — Києві з волі українського народу.» (З Акту відновлення Української Держави 30.06.1941 року).
Розгорнути

Новини Дивитися всі