chrome firefox opera safari iexplorer

Як вивести хімію з овочів та фруктів

11 квітня 2014 о 10:08

Навесні продуктовий ринок стає набагато більш різнобарвним. Овочів та фруктів стає набагато більше, проте про їхню якість можна лише здогадуватись.

Відомо, що у весняний період овочі насичені знаною кількістю нітратів та пестицидів, проте їх можна частково вивести з продукту. Детальніше про те, як це зробити дізнавалась «Країна здоров’я».

Можна позбутись від зайвих шкідливих речовин у капусті просто викинувши декілька зовнішніх листків, у яких міститься найбільше нітратів. У випадку з картоплею після її варіння слід якомога швидше злити воду у якій варився продукт.

Кабачки та баклажани слід протягом першого часу очищувати від шкірки, також слід зрізувати і плодоніжки, де міститься найбільша концентрація шкідливих речовин.

Якщо ви вирішили поласувати зелень, тоді уникайте тих частин де є прожилки, адже у них міститься найбільша концентрація нітратів. Найкраще вимочувати куплену зелень у воді протягом години.

Помідори слід обирати червоного кольору, слід уникати плодів оранжевого відтінку. Білі прожилки також свідчать про те, що у продукті міститься значна кількість хімії.

4 листопада

Інші дати
День залізничника
Відповідний Указ українського Президента № 1140/2002 «Про внесення змін до Указу Президента України від 15-го липня 1993-го року № 257/93-рп», був підписаний 11-го грудня 2002-го року.
Розгорнути
Народився Михайло Білинський
(1882, с.Драбово-Барятинське, Черкаська область – 1921) – український військовий діяч, контр-адмірал УНР, один з організаторів українського морського міністерства (1919), організатор та командир Дивізії морської піхоти Директорії УНР (1919-1921). Загинув у бою під час Другого зимового походу.
Розгорнути