chrome firefox opera safari iexplorer

14 травня в парламенті відбудеться перший круглий стіл національної єдності

13 травня 2014 о 15:03

Перший загальноукраїнський круглий стіл національної єдності відбудеться в середу, 14 травня, у Верховній Раді, початок заплановано на 16:30, повідомляє прес-служба парламенту у вівторок, 13 травня.

До участі в роботі круглого столу запрошені президенти України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк та члени уряду, народні депутати, кандидати в президенти України, голови обласних адміністрацій та голови обласних рад, представники органів місцевого самоврядування, науковці, представники релігійних організацій, бізнес-кіл, громадських та міжнародних організацій, громадські діячі.

Про ініціативу проведення таких круглих столів оголосили 8 травня в спільній заяві виконуючий обов'язки президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов і прем'єр Арсеній Яценюк.

«Ми готові до бесіди з усіма, хто має легітимні політичні цілі і готовий відстоювати їх законними засобами — з тими, хто не має крові на своїх руках. Ми запрошуємо представників усіх політичних сил з усіх регіонів, громадянського суспільства, наукових кіл до діалогу з усіх питань і проблем, які стоять зараз перед українським народом», — сказано в спільному зверненні.

Метою діалогу є формування національного консенсусу з ключових для українського суспільства проблем. Напрацьовані пропозиції за участю всіх політичних сил будуть реалізовані Верховною Радою України, в тому числі через механізми внесення змін до Конституції і законодавство України.

Турчинов і Яценюк запросили всіх учасників політичного процесу, а також представників громадськості взяти активну участь у реалізації запропонованої ініціативи.

Раніше представник так званої Донецької народної республіки Денис Пушилін повідомляв, що ДНР готова брати участь у круглому столі, але остаточне рішення буде прийнято під час голосування свого «уряду».

У свою чергу, голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута повідомив, що невизнана Донецька народна республіка не може брати участі в національному круглому столі через відсутність єдиного лідера з консолідованою позицією з боку протестувальників.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути