chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві стартував Міжнародний фестиваль короткометражок

22 травня 2014 о 09:39

В Києві розпочався ІІІ Kyiv International Short Film Festival. Як повідомили УНН організатори, головною локацією фестивалю, який триватиме до 25 травня, традиційно стане кінотеатр «Кінопанорама».

Цього року локацією фестивалю також стане Оpen air кінотеатр в Маріїнському парку, а в будівлі KAMA (Kyiv Academy of Media Arts) пройдуть уроки кіношколи.

Відкриється фестиваль альманахом «​​Украіна_голоса», що скаладається з восьми коротких документальних фільмів українського виробництва. У добірці показана динамічна громадянське життя українського суспільства.

Звичні програми «Міжнародний конкурс», «Українська панорама», «Фестивальні хіти» цього року доповнять національні панорами Данії, Польщі, Ісландії, Греції, а також тематичні програми: короткометражні жахи, комедійні історії, фільми про різні аспекти любові, жіночий відео-арт, світовий авангард тощо. Усього на заході будуть представлені 150 короткометражних фільмів з усіх континентів. Стрічки розділені на 25 тематичних блоків, майже всі фільми будуть показані в Україні вперше.

Джерело: unn.com.ua
Розділи: Новини культури

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути