chrome firefox opera safari iexplorer

ЗНО-2014 на територіях, де здійснюється АТО, відбудеться

08 травня 2014 о 12:17

На офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти з’явилася інформація щодо проведення ЗНО-2014 в політично-нестабільних областях України.

У заяві зазначають, що деякі ЗМІ та офіційні особи почали поширювати заяви, що на територіях, де здійснюється АТО, зовнішнє незалежне оцінювання проводитися не буде.

У зв’язку з цим повідомляємо: чинними нормативними документами передбачено, що вступ до вищих навчальних закладів України здійснюється за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, а відповідальність за його проведення покладається на Український і регіональні центри оцінювання якості освіти. Ні УЦОЯО, ні Донецький регіональний центр станом на 8 травня 2014 року не робили заяв про неможливість проведення зовнішнього незалежного оцінювання на територіях, де здійснюється АТО.

Натомість, у тісній співпраці з місцевими органами управління освітою, ми наполегливо працюємо над різними варіантами організації тестування для абітурієнтів, які проживають на вказаних територіях, щоб їм було створено належні умови для проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідний варіант проведення зовнішнього незалежного оцінювання буде запропоновано залежно від розвитку ситуації.

На сьогодні підстав для ініціювання рішення про відміну зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів, які проживають на територіях, де проводиться АТО, не вбачаємо.

 

 

 

Джерело: pedpresa.com.ua
Розділи: Новини освіти

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути