chrome firefox opera safari iexplorer

Як провести літній вікенд: Забіг, руханка і дивовижне відео-шоу

27 червня 2014 о 14:46

Найближчими вихідними на столичних жителів чекає низка цікавих подій. У різноманітті веселих і рухливих заходів кожен зможе обрати щось собі до смаку.

Так, на Київщині, у місті Ржищів, триватиме фестиваль етнічної музики «Трипільське коло».

На столичному ВДНГ усі охочі зможуть відвідати низку цікавих майстер-класів та кінопоказів на Арт-пікніку Слави Фролової. 

Також у суботу на НСК «Олімпійський» триватиме творча виставка «Найкраще від майстра», де можна придбати авторські ексклюзивні вироби та оригінальні сувеніри.

У Голосіївському районі на День Конституції, 28 червня, влаштуютьлегкоатлетичний забіг «Україна – моя рідна країна!»

Маршрут пролягатиме від вул. Червоноармійської, 102-А через вул. Димитрова, вул. Горького (Антоновича), вул. Володимиро-Либідську. Дистанція маршруту складатиме 2100 м.

У змаганнях братимуть участь різні вікові категорії: від 15 до 30 років, від 31 до 45 років, від 46 до 59 років та від 60 років і старші.

Реєстрація учасників і видача стартових номерів триватиме з 8:30 до 9:45.

З 10:00 до 10:40 відбуватимуться забіги. Нагородження переможців заплановано об 11:15.

Перші 500 учасників отримають пам’ятні подарунки від організаторів пробігу (футболка з логотипом пробігу, пам’ятна медаль, грамота учасника).

60

 

Крім того, 28 червня о 10 годині у Києві розпочнеться Кубок Європи з триатлону – Kyiv Triathlon Cup 2014.

Траса змагань, що складаються одночасно з трьох видів спорту (плавання, велоперегони та біг), буде прокладена в історичній частині Києва.

Стартуватиме захід змаганнями з плавання на Оболонській набережній (від Оболонської набережної, 39 до просп. Героїв Сталінграда, 10-Д).

Перегони на велосипедах (сім кіл) відбуватимуться за наступним маршрутом: (Оболонська набережна (старт) – проспект Героїв Сталінграда – вулиця Набережно-Рибальська – заїзд на Гаванський міст – вулиця Набережно-Хрещатицька (розворот перед естакадою у зворотний напрямок) – вулиця Набережно-Хрещатицька – заїзд на Гаванський міст – вулиця Набережно-Рибальська – проспект Героїв Сталінграда – (розворот на перехресті вулиці Мате Залки та проспекту Героїв Сталінграда) – проспект Героїв Сталінграду – вулиця Набережно-Рибальська – заїзд на Гаванський міст – Набережно-Хрещатицька (заїзд на естакаду) – вулиця Петра Сагайдачного – Контрактова площа (фініш).

61

 

Забіг (чотири кола) учасників пройде маршрутом від Контрактової площі (старт) – вулиця Петра Сагайдачного – 500 метрів Володимирським узвозом (розворот) – вулиця Петра Сагайдачного – Контрактова площа (фініш).

Під час проведення змагань частина вулиць у центрі міста буде перекрита.

Відсвяткують День Конституції і в парку "Київська Русь". Там на гостей парку чекатиме виступ кінного театру, лучний тир, середньовічна кухня, турнір кінних лучників, театралізоване дійство «Боротьба за коня», майстер-клас з середньовічного танцю Маразуля, танцювальний флешмоб та інші народні забави. Закінчиться свято нічним кінно-вогняним шоу та феєрверком.

64

Вартість квитка – 100 гривень, для пенсіонерів – 50 гривень, для дітей шкільного вік – 10 гривень.

Увечері 28 червня на дніпровських схилах засяє жовто-блакитними кольорами та "приміряє" вишиванку монумент «Батьківщини-матері». Там же покажуть відеофільми про майдан та «Небесну сотню». 

У цей же час на майданчику галереї «Арт причал» стартуватиме національний фестиваль короткометражок "Відкрита Ніч".

На честь Дня Молоді, 29 червня, у столиці проведуть загальноміськуфізкультурно-оздоровчу "Руханку"

А о 16.00 біля арки Дружби народів відбудеться флешмоб «Молодь за єдину Україну».

63

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути