chrome firefox opera safari iexplorer

З 1 січня українці в'їжджатимуть в Росію лише за закордонними паспортами

26 червня 2014 о 16:19

З 1 січня 2015 року жителі СНД зможуть потрапити до Росії тільки за закордонними паспортами.

Про це йдеться в заяві, опублікованій 26 червня на сайті МЗС РФ.

Обмеження, проте, не торкнуться держав, що входять в Митний союз і Єдиний економічний простір (їх країнами-учасницями є Росія, Казахстан і Білорусь).

У відомстві пояснили, що метою нововведення є встановлення єдиного порядку перетину російського держкордону, а також підвищення «контролю за міграційними процесами». Також в МЗС зазначили, що країни-партнери були заздалегідь проінформовані про плановані заходи, «кроки з наведення порядку в сфері міграції сприймаються з розумінням».

«Звертаємо увагу на те, що в'їзд і виїзд з Російської Федерації для громадян держав, з якими підписано міжурядову Угоду про взаємні безвізові поїздки від 30 листопада 2000 року, як і раніше не вимагає отримання віз і зберігає свій гранично ліберальний режим», — повідомили в МЗС.

Нагадаємо, раніше на цьому тижні у РФ заборонили в'їзд по такжідскім паспортами. Це пов'язано з тим, що уряд РФ визнав застарілим постанову від 21 вересня 2005 року «Про взаємні поїздки громадян Російської Федерації і громадян Республіки Таджикистан».

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Туристичні новини

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути