chrome firefox opera safari iexplorer

Фестиваль «Ту Стань» цьогоріч змінює формат

17 липня 2014 о 12:04

Зважаючи на неоголошену війну Росії проти України, змінено формат фестивалю «Ту Стань!», який щорічно організовують у селі Урич Сколівського району на Львівщині. Тож цьогоріч в межах фестивалю не відбудеться концерту, але будуть «середньовічні» університет та містечко, залишаться лицарські поєдинки, героїчна пісня при ватрі та прадавні ремесла.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської облради.

«У сьогоднішній ситуації потрібні «джерела» сили і натхнення, культ переможної героїки, пам’ять про предків. Саме тому, вважаємо за доречне провести «Ту Стань! – 2014» у такому зміненому форматі», – зазначив директор Державного історико-культурного заповідника «Тустань» Василь Рожко на засіданні постійної комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації ЛОР.

Депутати комісії підтримали таку ідею. Відтак комісія вирішила звернутися до керівництва обласної державної адміністрації з листом про підтримку проведення фестивалю «Ту Стань!».

Довідка

Фестиваль української середньовічної культури «Ту Стань!» цілісно відтворює усі грані життя та побуту епохи розквіту Української держави – Київської Русі.

Захід щорічно збирає в Тустані ремісників, історичних реконструкторів, воїнів-русичів, скульпторів, музик, танцюристів, театралів, купців, а також тисячі глядачів.

Окрім дійства, «Ту Стань!» забезпечує розвиток інфраструктури у селі Урич та довколишніх селах, відродження традиційної кухні, фольклорних, ремісничих та мистецьких традицій у регіоні, поширення агротуризму.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути