chrome firefox opera safari iexplorer

Хропіння: як лікує народна медицина

22 липня 2014 о 14:08

Хропіння — це дуже неприємне явище, яке докучає не тільки оточуючим, але і шкодить самій людині, яка хропе. Вчені довели, що під час хропіння, відмирають клітини головного мозку, крім цього, під час хропіння уві сні, завжди існує ризик западання «язика», що може призвести до зупинки дихання. Сучасна медицина, як правило, пропонує радикальні методи боротьби з цим явищем від істотного зниження ваги до хірургічного втручання. У народної медицини на цю проблему існують свої особливі рецепти.

Лікування хропіння в домашніх умовах

      • Вважається, що виникнення неприємного звуку під час сну виникає через слабкість м'язового тонусу. Тому досить підібрати продукти, які містять потрібні речовини для підняття тонусу в м'язах і з хропінням буде покінчено.
      • Якщо регулярно вживати в їжу печену і відварену моркву, яка містить потрібні для м'язового тонусу речовини, то можна назавжди забути про неприємний храпі.
      • Капуста при храпі не менше корисна, ніж морква. Вона також багата необхідними мікроелементами, але вживати слід не всю капусту, а тільки її сік. Щоб дія соку була ефективнішою, в нього можна додати натуральний мед — одна чайна ложечка на пів склянки соку.
      • Масло обліпихи. За півтори-дві години можна закапати масло обліпихи в кожну ніздрю по дві краплі, через тиждень хропіння зникне.
      • Відмова від спиртного та куріння також сприяє зникненню хропіння.
      • Якщо у людей хропіння виникає тільки під час сну на спині, слід відмовитися від цієї звички і привчати себе спати, наприклад, на правому боці, це більш фізіологічна поза для сну.
      • Без сумніву, у переважної більшості людей хропіння виникає в результаті ожиріння. Ця проблема досить поширена, тому найкраще рішення починати правильно харчуватися. Через кілька місяців раціонального харчування, не тільки почне йти зайва вага і настирливе хропіння, але й зміцниться здоров'я в цілому.
      • Вважається, що виконання спеціальних вправ вранці і ввечері, також можуть допомогти в боротьбі з хропінням. Вправа «лев» — під час виконання цієї вправи необхідно максимально сильно висовувати язик назовні, щільно притискаючи його до нижніх зубів. Повторювати по 10-15 разів вранці і ввечері. Ця вправа допоможе зміцнити м'язи.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути