chrome firefox opera safari iexplorer

В ДАІ планують узаконити відеофіксацію порушень ПДР

30 липня 2014 о 15:28

В Україні, незважаючи на величезні витрати на ведення АТО і складну економічну ситуацію, все ж збираються вводити недешеву систему автофіксації порушень ПДР.

Про це заявив перший заступник начальника департаменту ДАІ МВС генерал Сергій Будник, пише Сегодня.

«Ми — єдина країна в Європі, де порушників ловлять по-старому, за допомогою жезла, — сказав Будник. — А автоматична система набагато ефективніше, ніж наряд інспекторів: з нею „домовитися“ неможливо».

За словами Будника, експеримент показав, що встановлений на аварійно-небезпечному перехресті прилад за годину зафіксував 89 порушень (звичайний інспектор оформляє близько 5 штрафів за годину).

Як роз'яснив Будник, до 1 вересня в ДАІ планує подати в Раду законопроект, який узаконить автофіксацию. Але навіть якщо документ ухвалять, встановлювати камери почнуть не раніше 2015 року. Враховуючи, що один комплекс (відеокамера, система реєстрації, антивандальні бокси) коштує до $100 тис., а, за оцінками ДАІ, в Україні 2000 аварійно-небезпечних місць, де потрібна автофіксация, то ця система потягне на $200 млн. Тому в ДАІ планують встановлювати систему поступово, а до фінансування залучити місцеві органи влади (вони в цьому зацікавлені, так як штрафи йдуть в місцеві бюджети. — Авт.).

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути