chrome firefox opera safari iexplorer

Дієтологи: помилки у харчуванні сприяють передчасному старінню

01 серпня 2014 о 14:07

Дієтологи не сидять на місці і проводять активні дослідження харчування і нашого організму. Детальніше читайте у «Країні здоров'я».

Дієтологи озвучили найбільш поширені помилки у харчуванні. Це — недостатнє вживання продуктів, що містять вітамін В12, марганцю і міді, здорових жирів, а також перевага фасованої продукції замість цільноорганічної їжі.

Дослідження показали, що вітамін В12 міститься тільки в м'ясних продуктах, і тому має щодня вживатися вегетаріанцями, краще в рідкій формі. Окрім підтримки рівня енергії, вітамін В12 підтримує здоров'я мозку, метаболізм і функції нервової системи.

Марганець і мідь —  дві важливі поживні речовини, які окрім запобігання болю в суглобах, відповідають за підтримку суглобового хряща і гнучкість.
Здорові жири — омега-3 - є життєво важливими для здорового мозку. Нестача омега-3 веде до зниження пам'яті і функцій мозку.

Готові закуски ж не містять достатньо калію. Це призводить до високого кров'яного тиску і подальших проблем із здоров'ям. Фахівці радять готувати їжу самостійно і надавати перевагу якісним органічним продуктам.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути