chrome firefox opera safari iexplorer

Дієтологи радять після застіль їсти гарячі супи

05 січня 2012 о 10:09

Організм краще перенесе свята, якщо після застіль їсти гарячі овочеві супи, а між урочистостями з вживанням алкоголю робити перерву — в 5-6 днів, переконують лікарі-дієтологи.

«На наступний день після масштабного застілля необхідно зменшити обсяги їжі і не доїдати вчорашні салати. Харчування має бути більш легким, ближче до вегетаріанського. Добре з'їсти першого січня овочевий суп чи будь-яку іншу гарячу рідку страву», — зазначила провідний науковий співробітник клініки НДІ харчування РАМН, кандидат медичних наук Ольга Григорян.

Дієтолог також нагадала, що заправлені майонезом салати можуть стати джерелом бактеріального забруднення і привести до отруєння, оскільки довгий час стоять у теплому місці. Термін їх зберігання в холодильнику не перевищує 12 годин.

Фахівці також рекомендують не міняти режим харчування у той день, на який запланована велика гулянка. Це допоможе знизити навантаження на організм. «Я раджу не пропускати сніданок, обід і вечерю, тобто дотримуватися звичайного режиму харчування, це дозволить зменшити кількість з'їденого за раз в святкову ніч. Не буде їжі „на автоматі“ та інших порушень харчової поведінки пов'язаних з великими перервами між їжею» , — зазначила дієтолог Марія Дмитрівська.

 

18 травня

Інші дати
Микола Прахов
1873 –  український художник, мистецтвознавець. Відомий у галузі декоративно-ужиткового мистецтва. Один з організаторів товариства «Київський художник».
Розгорнути
Народився Костянтин Піскорський
(1892, м.Київ – 1922) – український художник-авангардист. Автор робіт «Цивілізація», «Мечі», «Тривога», «Козак», «Біла гвардія», «Небо», «Про приторк світам іншим», «Зірка опів¬нічна», «Ідол», «Планета», «Біометр життя».
«У творчості Костянтина Піскорського дивовижно переплетені символізм і футуризм, космічна безмірність і енергія вольового художнього жесту, архаїчна містика та новітній європейський раціоналізм». (Дмитро Горбачов).
Розгорнути