У жовтневому номері журналу Food Technology, що випускається Інститутом харчових технологій (Чикаго, США), наведений аналіз досліджень, в ході яких було встановлено, що певні поживні речовини і продукти можуть допомогти приборкати апетит і зберегти відчуття ситості
В першу чергу, вчені рекомендують звернути увагу на білки. Згідно з дослідженням, щоденне споживання полудня з високим вмістом білка допомагає контролювати апетит, відчувати ситість і уникнути нездорових вечірніх «перекусів» — відчуттю «повного шлунка» сприяють молочна сироватка, соя, горох, яєчний білок.
Крім цього, бажання перекусити зменшується при вживанні продуктів з цільного зерна і волокон — таких як цільнозерновий хліб або вівсяна каша.
По-третє, вчені рекомендують яйця, вживання яких на сніданок допомагає зменшити відчуття голоду в перервах між прийомами їжі.
Згідно четвертою рекомендацією, корисно вживати здорові жири, які містяться в мигдалі: згідно з дослідженнями, ті, хто щодня з'їдає 40 гр смаженого мигдалю, справляється з відчуттям голоду, не набираючи зайві кілограми.
П'ятим пунктом у списку значаться бобові: горох і сочевиця за рахунок насиченості білком і низького вмісту жиру забезпечують відчуття ситості.
На шостому місці серед рекомендацій вчених варто екстракт шафрану, благотворно впливає на апетит, настрій і зменшує тягу перекусити, пов'язану зі звичкою або стресом.
В якості ще одного засобу боротьби з голодом вчені рекомендують олію корейського кедра, чиї горіхи насичені здоровими природними жирами, сприяють виробленню «гормону ситості» — холецистокініну.