chrome firefox opera safari iexplorer

S&P підвищило рейтинг Києва

15 жовтня 2014 о 14:00

Рейтинг підвищений у зв'язку з успішною виплатою облігацій українською столицею.

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва і рейтинги випусків облігацій міста з «СС» до «ССС», прогноз — «Стабільний». Про це йдеться в повідомленні прес-служби S&P в середу, 15 жовтня.

УS&P зазначили, що рейтинг підвищений у зв'язку з успішним погашенням облігацій на 1,125 мільярдів гривень. «8 жовтня 2014 року Київ погасив, а не реструктурував, як було оголошено раніше, облігації серії „В“ обсягом 1,125 мільярдів гривень. На нашу думку, дії міста узгоджені з центральним урядом і здійснюються за його підтримки», — зазначено в повідомленні агентства.

У S&P вважають, що в 2015—2016 роках Київ матиме дуже високий обсяг боргу з наступаючими термінами погашення, включаючи єврооблігації на суму 550 мільйонів доларів, проте в агентстві вважають, що центральний уряд буде надавати підтримку місту.

S&P поліпшило прогноз рейтингу Києва з негативного до стабільного

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути