chrome firefox opera safari iexplorer

Спеції та трави зміцнюють здоров'я

31 жовтня 2014 о 14:01

Спеції знижують вміст у стравах натрію, жирів і калорій

Виявляється, вони не тільки роблять їжу смачнішою, але і знижують вміст в ній натрію, жирів і калорій. Червоний перець допомагає схуднути, а кориця стабілізує рівень глюкози в крові і підвищує чутливість до інсуліну, передає meddaily.ru з посиланням на Zee News.

Згідно з даними вчених з Університету Колорадо, додавання спецій і трав у низькокалорійні страви (пісне м'ясо, овочі та макаронні вироби з твердих сортів пшениці) робить їх більш привабливими. А дослідники з Університету Пенсільванії з'ясували: суміш спецій в продуктах з високим вмістом жиру знижує рівень інсуліну та тригліцеридів після їжі.

Вчені вважають: використання спецій і трав при приготуванні їжі зміцнить здоров'я людей. Об'єднавши зусилля, вчені, політики, кухарі і творці продуктів харчування здатні захистити людей від безлічі захворювань.

27 лютого

Інші дати
День пам’яті Івана Богуна
(бл. 1618, с.Брацлав Вінницька область – 27.02.1664) - український військовий і державний діяч, козацький полководець.
«Богун був тим героєм, якого неспокійний дух живе і досі і пекучим вогнем вривається в душу молоді. Він був найяскравішим представником типу тогочасних українців, що зі сміхом зустрічали небезпеку, не розв'язували вузли, а розрубували їх, не жебрали, а здобували, що вважали потрібним здобути…» (Олена Теліга)
Розгорнути
Народився Володимир Філатов
(1875, с.Михайлівка, Росія – 1956) - видатний медик, засновник офтальмологічної школи в Україні, запропонував власні методи лікування в офтальмології, винайшов багато оригінальних офтальмологічних інструментів.
Розгорнути
Народився Петро Нестеров
(1887, м. Нижній Новгород, Росія - 1914) - російський льотчик, член Київського товариства повітроплавання, автор так званої "петлі Нестерова". Похований у Києві на Аскольдовій могилі.
Розгорнути