chrome firefox opera safari iexplorer

Після Нового року українці поки зможуть їздити до Росії за внутрішніми паспортами

26 листопада 2014 о 12:57

У Федеральній міграційній службі РФ заявили, що після 1 січня 2015 року громадяни України зможуть виїжджати до Росії і громадяни РФ — до України за внутрішніми паспортами, оскільки поки що не переглянуто відповідні двосторонні міжурядові угоди.

Про це власному кореспондентові УНІАН в РФ сказав заступник керівника департаменту з питань організації роботи з іноземними громадянами ФМС РФ Дмитро Демиденко.

«Не можна говорити про те, що рішення (президента РФ Володимира Путіна про в'їзд лише за закордонними паспортами — УНІАН) не буде виконано, але досягнення цього рішення — це питання перегляду міжурядової угоди, цим питанням займається МЗС РФ і МЗС України. По їх лінії ця угода має бути скоригована з огляду на взаємний в'їзд за закордонними паспортами. Поки що це рішення не підписано, і діятиме міжурядова угода, яка ратифікована двома державами», — сказав Демиденко.

За його словами, переговори з цього питання ведуться дипломатами двох країн, але в ФМС не готові коментувати його просування і говорити про терміни переходу на виїзд громадян України до РФ і громадян РФ до України лише за закордонними паспортами.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2012 року Путін у посланні Федеральним зборам РФ заявив, що до 2015 року в'їзд до Росії для всіх іноземних громадян, зокрема з країн СНД, буде дозволено винятково за закордонними паспортами.

При цьому Путін відзначив, що в рамках Митного союзу і ЄЕП і далі діятиме нинішній режим перетину кордону за максимально спрощеними правилами.

19 березня 2014 року секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій повідомив, що Україна введе візовий режим з Росією.

Парубій відзначив, що Рада нацбезпеки й оборони доручила МЗС пропрацювати це питання в найкоротші терміни.

20 березня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив думку, що Україні не слід поспішати ані з введенням візового режиму з Росією, ані з переходом до поїздок до Російської Федерації за закордонними паспортами.

Джерело: УНІАН
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути