chrome firefox opera safari iexplorer

Держкіно заборонило прокат «Тараса Бульби» і ще кількох російських стрічок

22 грудня 2014 о 18:58

Державне агентство України з питань кіно відмовило у видачі прокатних посвідчень чотирьом російським стрічкам: фільмам «Мами-3» Георгія Малкова та Еміля Нікогосяна і «Тарас Бульба» Володимира Бортко, а також телесеріалам «Кремінь» і «Кремінь-2» Володимира Єпіфанцева та Олександра Аншютца.

Таке рішення ухвалено на підставі висновку Експертної комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів, повідомила прес-служба Держкіно.

«Названі фільми недоцільно демонструвати в умовах неоголошеної війни проти України. Адже через їх пропагандистський характер вони можуть завдати суттєвої шкоди національним інтересам», — заявив голова Держагентства з питань кіно Пилип Іллєнко.

Так, у видачі прокатного посвідчення фільму «Мами-3» відмовлено через шовіністичне звеличення Росії, збудження штучної ностальгії за радянськими традиціями, імперську ідеологію та пропаганду «русского міра». Обмеження розповсюдження серіалів «Кремінь» та «Кремінь-2» цілком відповідають позиції Держкіно не видавати прокатного посвідчення тим російським фільмам і серіалам, які в умовах російської інформаційної та воєнної агресії проти України створюють позитивний імідж російських елітних військ, пропагують і героїзують спецназівців ГРУ ГШ РФ.

Що стосується фільму «Тарас Бульба», то, як зазначили у Держкіно, він викривляє історичні події, фальсифікує і дискредитує українську національну ідею, і загалом є кричуще антиукраїнським, ставить під сумнів саме існування українського народу.

Джерело: Gazeta.ua
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути