chrome firefox opera safari iexplorer

Українські зірки вирушили у тур підтримки військових на Сході

05 грудня 2014 о 12:26

Українські зірки вирушили в четвертий тур «Підтримаємо своїх», щоб підбадьорити наших вояків на сході. Підтримувати бойовий дух українських солдатів будуть, зокрема, Руслана, Настя Приходько, Тоня Матвієнко. Артисти вирушили в нелегку дорогу з оптимізмом, а організатори з тривогою – через зміну керівництва Мінкульту передноворічний тур був на межі зриву.

Українська культура живе від міністра до міністра. Не встиг актор Євген Нищук покинути крісло міністра культури, як його ініціативи опинились під загрозою.

“Мені подзвонили з міністерства і сказали: є великі ризики того, що обіцяна допомога туру «Підтримаємо своїх» може накритися мідним тазом, – каже музичний продюсер туру Віталій Пастух. – Новий міністр – нові проекти. Але ми все ж таки виїжджаємо, бо військові чекають». Хвилювання організатора туру небезпідставні: гроші для поїздки колектив збирає по крихті, а Євген Нищук обіцяв туру підтримку з державної скарбниці».

Вирішувати питання фінансів організаторам туру було ніколи – 4 грудня артисти вирушили в дорогу.

Руслана, Настя Приходько, Тоня Матвієнко та гурт Ray Band відвідають міста Сватове та Сіверськодонецьк. Артисти виступлять для військових і заїдуть на блокпости, щоб підтримати бійців, які стоять на варті.

«Незважаючи на великий брак коштів та ресурсів, ми їм обіцяли і їдемо. Будемо вітати наших героїв з днем Збройних сил України, – розповідає Віталій Пастух. – А 26 грудня плануємо концерт у Хмельницькому, щоб зібрати кошти на теплі речі воїнам».

Протягом туру «Підтримаємо своїх» артисти встигли дати 17 концертів. До туру долучилися Марія Бурмака, Руслана, Злата Огнєвич, «Мед Хедс», «Ярмак», Анастасія Приходько, Марія Яремчук, Володимир Ткаченко, Тоня Матвієнко, Арсен Мірзоян та багато інших.