chrome firefox opera safari iexplorer

Київські маршрутки незабаром можуть подорожчати на 50%

07 лютого 2015 о 16:40

Асоціація перевізників-роботодавців «Столиця» прогнозує підвищення приватними компаніями тарифів на проїзд у маршрутних таксі на 40-50%.

Про це повідомляють «Українські новини» з посиланням на виконавчого директора Асоціації Валерія Липецького.

«Якщо зараз проїзд коштує від 2,5 до 4 гривень/поїздка, то він коштуватиме від 3,5 до 6 гривень. Це моє припущення», — сказав Липецький.

Він зазначив, що тарифи на проїзд у маршрутних таксі встановлюють самі перевізники й розпоряджень Київської адміністрації для цього не потрібно.

За словами Липецького, підставою для підвищення тарифів є збільшення вартості дизпалива з грудня 2014 року більш ніж удвічі – з 8 гривень/літр до 17,3 гривні/літр, а також подорожчання запчастин.

Відповідно до процедури, кожний перевізник, що працює на конкретних маршрутах, повинен підготувати економічне обґрунтування підвищення тарифів, повідомити про необхідність підвищення Головне управління транспорту КМДА, а потім підвищити тарифи.

Як відомо, офіційна газета Київради «Хрещатик» опублікувала розпорядження про підвищення вартості проїзду в комунальному громадському транспорті Києва з 7 лютого.

Вартість 1 поїздки на автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері встановлюється на рівні 3 гривні, на метро (без використання пластикової безконтактної картки) і міській електричці – 4 гривні.

Низка столичних приватних перевізників уже беруть за проїзд 4-5 гривень.

Столична влада вже дозволила низці транспортних компаній, що працюють у Києві, підвищити тарифи на проїзд до 6 гривень.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути