chrome firefox opera safari iexplorer

Киян попередили, що за комунальні борги можуть відібрати квартиру

05 лютого 2015 о 13:15

Недобросовісні жителі столиці, які мають більш 10 гривень боргу за житлово-комунальні послуги, ризикують втратити квартиру. Про це повідомляє сайт Святошинської РДА.

У райдержадмінстарції нагадали, що обслуговуюча організація має право звернутися до суду з заявою про стягнення суми заборгованості за комунальними платежами.

«У разі відсутності статті доходів у боржника, питання погашення заборгованості вирішується за рахунок реалізації його майна. Тобто, людина, яка заборгувала більше 10 тисяч гривень, ризикує втратити квартиру, навіть якщо це її єдине житло», — йдеться в повідомленні.

У РДА відзначили, що ситуація зі своєчасною сплатою киянами компослуг «на даний час залишається доволі проблемною для столиці».

Разом з тим у пре службі наголосили, якщо громадяни не мають можливості своєчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, то можуть здійснити реструктуризацію заборгованості.

«Кожен споживач повинен усвідомлювати, що найбільшим ворогом людини, яка отримала статус боржника, є її безвідповідальність та бездіяльність. Тому сподіваємося, що кияни свідомо поставляться до даного питання та регулярно здійснюватимуть оплату за послуги», — заявив голова Святошинської РДА Ілля Сагайдак.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути