chrome firefox opera safari iexplorer

Отрута з мікрохвильової печі

28 березня 2015 о 22:59

Немає нічого простіше, ніж поставити на пару хвилин у мікрохвильову піч заздалегідь приготований сніданок, поїсти і втекти на роботу. Це ж не можна порівнювати з двадцятьма хвилинами біля газової печі! Наскільки швидко і зручно! Здавалося б, користуйся і радій! Але не усе так просто. Давно відомо, що, чим більше час приготування продукту, тим він корисніше для здоров’я і безпечніше. Найкориснішими здавна вважалися варені та приготовані на пару продукти, для приготування яких треба було затратити від 30 хвилин до декількох годин часу. Смажені продукти менш корисні і навіть шкідливі, але готуються набагато швидше. Але чемпіоном за часу готування є, поза сумнівом, мікрохвильова піч. Виявляється, чим більше енергії поступає до продукту в одиницю часу, (чим швидше готується продукт), тим більше вільних радикалів утворюється. Якщо порівняти традиційне варіння з приготуванням блюд в мікрохвильовій печі, то в другому випадку вільних радикалів вивільняється в сотні разів більше. Вільні радикали — дуже активні молекули, які вступають у хімічні зв’язки з іншими речовинами майже у мить свого утворення. Іншими словами, при приготуванні продуктів харчування в мікрохвильовій печі утворюються нові хімічні сполуки, що не мають відношення до здорового харчування, а здебільшого дуже шкідливі. Регулярне вживання такої їжі часто призводить до гастриту, виразки і інших хвороб шлунку, печінки, кишковика та й інших органів. Чим слабкіше організм, тим раніше виникають проблеми. Особливо це стосується дитячого організму. У багатьох країнах застосовувати мікрохвильові печі в дитячих установах заборонене категорично саме з цієї причини! Що ж до розморожування і розігрівання продуктів в мікрохвильовій печі, то і тут справа йде не краще. В процесі швидкого розморожування або розігрівання, знову ж таки, утворюється маса шкідливих хімічних сполук. Давайте підведемо підсумок: найкорисніша їжа — приготована на пару і варена. А ось мікрохвильовою піччю користуватися варто тільки в самому крайньому випадку й тільки для розігрівання готової їжі!

16 грудня

Інші дати
День пам’яті Івана Федорова
(? 1510 – 1583) – засновника книгодрукування в Україні. У Львові в 1574 році надрукував нове видання «Апостола» та перший східнослов’янський «Буквар» з власними післямовами, в Острозі – першу повну слов»янську Біблію (Острозька біблія) (1581).
Розгорнути
Народився Андрій Стечинський
(1849, с.Хрінів Львівської обл. - 1896) - український актор, режисер і драматург. Автор драм "Міщанка", "Чорний Матвій", комедії "Псотниця". Ролі: Макогоненко ("Наталка Полтавка"), Стецько ("Сватання на Гончарівці").
Ти - весь у слові, як у сповиткові, З колиски до калини при горбі... І вже коли ти похитнувсь у слові, Вважай, що похитнувся у собі. (Борис Олійник)
Розгорнути

Новини Дивитися всі