chrome firefox opera safari iexplorer

Отрута з мікрохвильової печі

28 березня 2015 о 22:59

Немає нічого простіше, ніж поставити на пару хвилин у мікрохвильову піч заздалегідь приготований сніданок, поїсти і втекти на роботу. Це ж не можна порівнювати з двадцятьма хвилинами біля газової печі! Наскільки швидко і зручно! Здавалося б, користуйся і радій! Але не усе так просто. Давно відомо, що, чим більше час приготування продукту, тим він корисніше для здоров’я і безпечніше. Найкориснішими здавна вважалися варені та приготовані на пару продукти, для приготування яких треба було затратити від 30 хвилин до декількох годин часу. Смажені продукти менш корисні і навіть шкідливі, але готуються набагато швидше. Але чемпіоном за часу готування є, поза сумнівом, мікрохвильова піч. Виявляється, чим більше енергії поступає до продукту в одиницю часу, (чим швидше готується продукт), тим більше вільних радикалів утворюється. Якщо порівняти традиційне варіння з приготуванням блюд в мікрохвильовій печі, то в другому випадку вільних радикалів вивільняється в сотні разів більше. Вільні радикали — дуже активні молекули, які вступають у хімічні зв’язки з іншими речовинами майже у мить свого утворення. Іншими словами, при приготуванні продуктів харчування в мікрохвильовій печі утворюються нові хімічні сполуки, що не мають відношення до здорового харчування, а здебільшого дуже шкідливі. Регулярне вживання такої їжі часто призводить до гастриту, виразки і інших хвороб шлунку, печінки, кишковика та й інших органів. Чим слабкіше організм, тим раніше виникають проблеми. Особливо це стосується дитячого організму. У багатьох країнах застосовувати мікрохвильові печі в дитячих установах заборонене категорично саме з цієї причини! Що ж до розморожування і розігрівання продуктів в мікрохвильовій печі, то і тут справа йде не краще. В процесі швидкого розморожування або розігрівання, знову ж таки, утворюється маса шкідливих хімічних сполук. Давайте підведемо підсумок: найкорисніша їжа — приготована на пару і варена. А ось мікрохвильовою піччю користуватися варто тільки в самому крайньому випадку й тільки для розігрівання готової їжі!

15 листопада

Інші дати
15 листопада відзначають:
  • Міжнародний день відмови від куріння.
  • Міжнародний день філософії.
Розгорнути
Народився Іван Падалка
(1894, с.Жорнокльови, Черкаська область – 1937) – український художник. Cтворив картини «Збирають баклажани», «Молочниці», «Cіножать», «У колгоспному саду», «Фотограф на селі», «Шахтарі», портрети М. Коцюбинського, П. Панча, Г. Cковороди; гравюри і графічні цикли «Вантажник», «Дніпрельстан» «Криворіжжя», «Полільниця», «Яблучко» та ін. 13 липня 1937 року Військова Колегія Верховного Суду СРСР засудила І. І. Падалку як «учасника націонал-фашистської терористичної організації, що ставив за мету відторгнення України від СРСР та реставрацію капіталізму» до вищої міри покарання — розстрілу. Того ж дня вирок було виконано. 1 лютого 1958 року Військова Колегія Верховного Суду СРСР знову повертається до справи І. І. Падалки і визнає її сфальсифікованою працівниками органів НКВС. Художника реабілітовано.
Розгорнути
Народився Володимир Блавацький (Трач)
(1900, м.Косів, Івано-Франківська область – 1953) – видатний український актор, режисер. В 1933 році у Львові створив художній театр «Заграва», який багато в чому орієнтувався на естетичні засади «Березоля» Леся Курбаса.
Розгорнути