chrome firefox opera safari iexplorer

Отрута з мікрохвильової печі

28 березня 2015 о 22:59

Немає нічого простіше, ніж поставити на пару хвилин у мікрохвильову піч заздалегідь приготований сніданок, поїсти і втекти на роботу. Це ж не можна порівнювати з двадцятьма хвилинами біля газової печі! Наскільки швидко і зручно! Здавалося б, користуйся і радій! Але не усе так просто. Давно відомо, що, чим більше час приготування продукту, тим він корисніше для здоров’я і безпечніше. Найкориснішими здавна вважалися варені та приготовані на пару продукти, для приготування яких треба було затратити від 30 хвилин до декількох годин часу. Смажені продукти менш корисні і навіть шкідливі, але готуються набагато швидше. Але чемпіоном за часу готування є, поза сумнівом, мікрохвильова піч. Виявляється, чим більше енергії поступає до продукту в одиницю часу, (чим швидше готується продукт), тим більше вільних радикалів утворюється. Якщо порівняти традиційне варіння з приготуванням блюд в мікрохвильовій печі, то в другому випадку вільних радикалів вивільняється в сотні разів більше. Вільні радикали — дуже активні молекули, які вступають у хімічні зв’язки з іншими речовинами майже у мить свого утворення. Іншими словами, при приготуванні продуктів харчування в мікрохвильовій печі утворюються нові хімічні сполуки, що не мають відношення до здорового харчування, а здебільшого дуже шкідливі. Регулярне вживання такої їжі часто призводить до гастриту, виразки і інших хвороб шлунку, печінки, кишковика та й інших органів. Чим слабкіше організм, тим раніше виникають проблеми. Особливо це стосується дитячого організму. У багатьох країнах застосовувати мікрохвильові печі в дитячих установах заборонене категорично саме з цієї причини! Що ж до розморожування і розігрівання продуктів в мікрохвильовій печі, то і тут справа йде не краще. В процесі швидкого розморожування або розігрівання, знову ж таки, утворюється маса шкідливих хімічних сполук. Давайте підведемо підсумок: найкорисніша їжа — приготована на пару і варена. А ось мікрохвильовою піччю користуватися варто тільки в самому крайньому випадку й тільки для розігрівання готової їжі!

5 грудня

Інші дати
День працівників статистики
Відзначається День працівників статистики в Україні 5 грудня. Це професійне свято, встановлене Указом Президента від 02.12.2002 № 1120/2002.
Розгорнути
Народився Михайло Дерегус
(1904, с. Веселе, Харківська область - 1997) - український графік і живописець. Автор картин «Тарас Бульба на чолі війська», «Тарас слухає кобзаря», «Дума про козака-бандуриста», «Маруся Богуславка», «Козака несуть», «Народження пісні».
Розгорнути
Народився Григір Тютюнник
(1931, с.Шилівка Полтавська область - 1980) - українського письменника. Автор творів «Вогник далеко в степу», «Климко», «Син приїхав» та інші.
«Немає загадки таланту. Є вічна загадка любові». (Григір Тютюнник)
Розгорнути
Народився Олександр Олесь (Кандиба Олександр Іванович)
(1878, м. Білопілля, Сумська область – 1944) – український поет. Автор збірок «З журбою радість обнялись», «Поезії».
«Сміються, плачуть солов'ї Ти не дивись, що буде там, І б'ють піснями в груди: Чи забуття, чи зрада: "Цілуй, цілуй, цілуй її - Весна іде назустріч вам, Знов молодість не буде! Весна в сей час вам рада» (Олександр Олесь)
Розгорнути

Новини Дивитися всі