chrome firefox opera safari iexplorer

Українців закликають звертатися за субсидіями вже в травні

11 березня 2015 о 17:50

Міністр соціальної політики Павло Розенко закликає оформляти субсидії на сплату за житлово-комунальні послуги вже в травні, не чекаючи початку нового опалювального сезону.

Про це він сказав в ефірі радіо «Вести», повідомляє прес-служба міністерства.

«Підвищення цін на житлово-комунальні послуги відбудеться в квітні, однак основне навантаження буде у жовтні, коли почнеться новий опалювальний сезон. Незважаючи на це, я закликаю всіх звертатися за субсидіями якомога швидше — одразу після отримання нових документів», — сказав Розенко.

За його словами, у квітні кожне домогосподарство, разом з рахунками на житлово-комунальні послуги, отримає бланк декларації і бланк заяви на субсидію, а нова система запрацює вже з травня.

«Згідно з розрахунками, виділених урядом коштів вистачить на 4 млн родин», — зазначив він.

Розенко також наголосив, що реформа системи субсидій — одна із ключових соціальних реформ.

«Ця реформа відкриє систему субсидій для людей. Ми знімаємо будь-які несправедливі обмеження, які існували до цього часу, такі як, наприклад, наявність земельного паю, автомобіля, другої квартири тощо», — нагадав міністр.

«Єдиний критерій — це доходи родини. Кожному, хто звернеться за субсидією, буде розрахована обов’язкова сума платежу, яку родина має сплатити за житлово-комунальні послуги, все інше — компенсує держава», — підкресливРозенко.

Він також зауважив, що потрібно чітко зрозуміти, що запроваджена урядом система субсидій абсолютно нова для України.

«Раніше перед місцевими органами влади стояло завдання зекономити гроші і не дати людині субсидію.

Зараз, буквально за 2 місяці, нам треба всім перевернути мозок. Сьогодні місцева влада має зробити все, щоб людина субсидію отримала», — наголосив Розенко.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути