Дієтологи з Американської кардіологічної асоціації радять щодня їсти авокадо, якщо стоїть завдання знизити рівень холестерину. Основна ідея в тому, щоб замінити насичені жири в раціоні ненасиченими з авокадо, пише CTV News. Даний підхід перевірили на 45 здорових добровольцях 21-70 років. Людей розділили на три групи. Кожній групі — своя дієта, що знижує холестерин.
На самому початку люди отримували 34% від денної норми калорій з жиру, 51% — з вуглеводів і 16% — з білка (таке співвідношення в раціоні середньостатистичного жителя західної країни). Через два тижні люди вже пересіли на дієту. Перша група авокадо не їла і споживала мало жирів, друга — помірну кількість жирів і авокадо щодня, третя — помірну кількість жирів без авокадо. При помірному споживанні жирів 35% калорій надходили з жиру, 17% — з мононенасичених жирних кислот, а при зниженому споживанні — 24% з жирів і на 11% — з мононенасичених жирних кислот.
У підсумку саме споживання авокадо дало зниження показників «шкідливого холестерину» (ліпопротеїнів низької щільності) на 13,5 мг/літр крові. Дієта з помірним споживанням жирів без авокадо знизила рівень на 8,3 мг/літр, а звичайна дієта з низьким вмістом жирів — на 7,4 мг/літр.