chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні жнива: 25 причин, чому український хліб – найсмачніший (фото)

26 серпня 2015 о 17:00

Ці дивовижні пейзажі пшеничних ланів, вибілених сонцем до молочних барв… Здається, такі є тільки у нас, в Україні. Мов кольори рідного стягу, виблискують золотом лани під синню безмежного неба. Наші батьки здавна були хорошими землеробами, вони любили і вміли вирощувати хліб. Хліб, який вважали священним. Сьогодні ми розкриємо вам його таємницю…

Наш хліб починається з благословення на добро, коли з чистим серцем і світлими думками ми розпочинаємо велику справу:

Ще з ранньої осені

clj608H1b28

ми засіваємо зерно у чорну родючу ріллю.

фото: Женева (Юрій Афонін)

Земля, ще тримаючи літнє тепло, починає народжувати перші пагони, які колись стануть хлібом.

фото: Володимир Клевняк

Зимові сніги вкривають їх білою теплою ковдрою,

фото: Ratikova

щоб уві сні ті набиралися сили.

фото: rescuero

А навесні, коли прокидається вся природа,

фото: Григорій Беденко

фото: Микита Харламов

поля вже зеленіють шовковими килимами молодих хлібів.

фото: Ліля Гуцол

фото: Mr.IEN

Ласкаве весняне сонце і щедрий дощ

фото: Observer

фото: Станіслав Ковальчук

фото: Олег Кожельцев

допомагають пшениці зростати все вищою.

фото: Taras Lesiv

А коли сонце сідає за горизонт – стебла напуває вечірня роса.

ATPAmSQyAb4

Щоразу приходить ніч, яка огортає прохолодою все довкола і заколисує поля.

SpLOM0A4nro

Та потім повертається день

фото: Viter

і промені кожного нового світанку все більше золотять колоски,

5mHpWEup5Bo

фото: chelnok

які достигають під пісні жайворонків.

l-N2winRR18

Літні грози омивають землю,

фото: Тарас

фото: anishamur

фото: Сергій Сименько

а вітри розчісують її золоте волосся.

ZMeBG9sOTPw

фото:  Олександр Ігнатьєв

фото: Олексій Медведєв

Солодкий запах стиглої пшениці наприкінці літа означає,

фото: Олег Козловський

фото: Олексій Ричков

що земля благословляє нас на збір урожаю.

2S_bcjtn4dI

WbctQrYmbzM

Здавна це було великим святом,

фото: Анна Сенік

і сьогодні є вінцем всього хліборобського циклу.

u123AYg7cOk

фото: mycola_adams

Скошене поле, ніби щойно виткане полотно

фото: Дмитрій Воят

фото: Денис Ткаченко

із велетенських клубків ниток,

фото: Олександр Шиляєв

фото: Ярослава Mini

фото: Колієва Оксана

відпочиває від колосків.

фото: Taras Lesiv

фото: TLesiv

фото: Taras Lesiv

Далі великі і сильні машини енергією вітру і струму перемелюють зібране зерно на борошно.

фото: Андрій Шедько

фото: Pavlo Vakhrushev

Із того борошна у красивій глиняній печі

фото: Євген Шилов

дбайливі бабусині руки випікають

s273TDw_gsU

запашну і рум`яну, налиту самим сонцем і силою рідної землі

фото: Володимир Козюк

хлібину – народжену землею, сонцем, вітром, вогнем та любов`ю до праці.

фото: mooka.com.ua

Тому немає на світі нічого смачнішого за український хліб.

фото: Кравчук Олександр

Джерело: Всвіті
Розділи: Суспільство

22 листопада

Інші дати
Народився Володимир Даль (Козак Луганський)
(1801, м.Луганськ –1872) – російський вчений, письменник. Прославився як автор «Тлумачного словника живої великоросійської мови».
Розгорнути