chrome firefox opera safari iexplorer

Андріївський узвіз вже за місяць обіцяють зробити пішохідним

21 жовтня 2015 о 14:57

21 жовтня на Андріївському узвозі в Києві у тестовому режимі запускають систему обмеження проїзду автомобілів.

Фактично ж пішохідною вулицею Андріївський зможе стати наприкінці листопада, повідомила директор КП «Інженерний центр» Антоніна Петриченко «Українській правді. Київ».

«З 21 жовтня у тестовому режимі працюватиме перекриття руху на Андріївському, тестування триватиме місяць, після цього, як пройде роз’яснення для мешканців і зберуть зауваження, узвіз буде перекритий», — сказала вона.

Петриченко підтвердила, що попри запевняння міських чиновників, Андріївський досі не пішохідний.
«У нас по закону узвіз пішохідний уже років 5, але фактично, на сьогодні там досі їздять машини», — сказала вона.

Коментуючи заяву компанії «ЕСТА Холдинг», що міська влада гальмує питання з боллардами і відмовляється їх брати на баланс, Петриченко сказала: "Це вони вам геть неправильно кажуть. Проблема в тому, що на сьогодні це єдина в Україні система перекриття дороги. Для того, щоб її ввести в експлуатацію, потрібно було дуже багато роз’яснень – у Мінекономіки ми листа написали, написали у Мінрегіонбуд, який 2 місяці розглядав".

Крім того, за словами директора КП «Інженерний центр», щоб перекрити рух на Андріївському, треба встановити 65 дорожніх знаків.

«Ми їх уже виготовляємо, і з 21 жовтня, думаю, почнемо вже монтувати», — додала Петриченко.
Вона відзначила, що 21 жовтня болларди планують проміжним актом передати на місяць КП «Поділ-Благоустрій» для тестування і вивчення громадської думки.

«У тестовому режимі болларди працюватимуть місяць. Також будуть повішені 2 великі плакати, як користуватись ними, а мешканцям і компаніям, що мають офіси на Узвозі, нададуть роз’яснення. Після того, як пройде тестування, ми передамо систему на баланс міста, і ці болларди уже запрацюють», — сказала Петриченко.

Вона також додала, що пристрій зв’язку і боллард, які нещодавно розтрощив невідомий, уже відремонтували.

Як відомо, про систему регулювання транспортного руху на столичному Андріївському узвозі заговорили ще у травні 2015 року.

У вересні директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Олександр Спасибко запевняв, що на початку жовтня Андріївський узвіз стане пішохідною вулицею.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути