chrome firefox opera safari iexplorer

Українські театри покажуть вистави європейцям

05 грудня 2015 о 12:16

«Український театральний шоу кейс» триватиме у Києві з 3 по 6 грудня. Подія ініційованаЄвропейською Театральною Конвенцією в рамках програми «Театр, Свобода, Діалог: Інтеграція в європейську мережу театрів з України та Білорусі 2015».

На учасників шоу кейсу чекає ряд воркшопів, панельних дискусій, а також 8 вистав від українських театрів, серед яких: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, театр «Дах», Київський академічний молодий театр, Театр нової драми на Печерську. В рамках події до Києві приїдуть 27 представників з 7 країн Європи.

Національний театр імені Івана Франка презентує 2 вистави : «MORITURI TE SALUTANT» та «Eрік XIV». Художній керівник театру Станіслав Мойсеєв прокоментував: «Кроки, які направлені на встановлення  партнерських, творчих взаємовідносин між Європейською Театральною Конвенцією та українськими театрами  є дуже позитивним моментом. Це починає розвивати можливості  українського театру з інтеграції в європейський простір. Крім того, це можливість для українських театрів приєднатись до ЄТК, що в свою чергу дає певні преференції членства згідно статуту і  відкриває шлях до створення спільних проектів, реалізації навчальних програм».

Також в рамках шоу кейсу відбудуться покази вистав «Собача будка. Вид зверху. Вид знизу» театру «Дах», «Вій» та «Підступність і кохання» від Київського академічного молодого театру та інших.

Панельна дискусія «Театральна система України: реалії та перспективи» пройде 4 грудня. Окрім цього, засновники Білоруського Вільного Театру проведуть воркшоп для українських театральних діячів.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури