chrome firefox opera safari iexplorer

Чому відмовляють у субсидіях українцям?

13 січня 2016 о 12:01

Допомога держави на оплату компослуг в січні отримують 5,4 млн сімей, кажуть у Мінсоцполітики. Але є люди, яким в субсидії було відмовлено, і таких людей – сотні тисяч (близько 5%). Люди вважають, що не у всіх випадках відмова законна, і скаржаться в редакцію «Сегодня».

«Сегодня» зібрала список найпоширеніших скарг і з'ясувала, чи мали право соцслужби відмовляти українцям в оформленні субсидій.

Найчастіше відмови трапляються в регіонах. Так, пенсіонерці Людмилі Шевченко з Чернівців відмовили, бо в неї немає газового лічильника, а в будинку числяться п'ять осіб, але живуть по троє. Житель Черкас, теж пенсіонер, Іван Петриченко не отримав субсидію через старе авто, куплене ще при СРСР: "Мені сказали: «Продай машину і плати „комуналку“. А коли гроші закінчаться, оформимо допомогу». А киянка Галина Шмига нарікає, що їй скасували субсидію після того, як вона отримала у Фонді гарантування вкладів компенсацію за депозитом у 200 тис. грн і поклала її в інший банк.

ЗА ЗАКОНОМ

У Мінсоцполітики обіцяють у всьому розібратися і уточнили нам вичерпний перелік відмов у субсидії (див. Інфографіку).

-2016_02
А юрист Володимир Столітній роз'яснив, що Шевченко і Шмизі відмовили законно, а Петриченку – ні: «Шевченко треба виписати тих, хто не живе. У Шмиги велике додаткове джерело доходу від депозиту (до 4000 грн/міс.). А ось Петриченку держдопомога має бути, так як автомобіль не куплений в останні 12 місяців. Він може взяти письмове роз'яснення у відділенні Мінсоцполітики за місцем проживання та оскаржити відмову в суді».

Розділи: Суспільство

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути