chrome firefox opera safari iexplorer

Як після свят увійти в робочий ритм

11 січня 2016 о 12:08

Перед виходом на роботу постарайтеся лягати спати трохи раніше, випивати і переїдати трохи менше, вставати трохи раніше.

Адаптуватися в перші буденні дні допоможуть невеликі радощі. Можна сходити зі знайомими в кафе чи влаштувати посиденьки удома за святковим столом — відзначте перший робочий день.

Другий день зберіться за покупками або сходіть в кіно, театр або на концерт. Перший робочий тиждень має плавно перейти від яскравих святкових днів до трудових буднів.

Нехай після роботи в офісі задоволення дає хобі. Це стане своєрідним відпочинком і допоможе зняти стрес, стверджують фахівці.

У перший трудовий день, а також за день до початку робочого тижня рекомендується пити більше води і трав’яних настоїв, які очищають організм від токсинів. А раз на день потрібно їсти буряк, оскільки це холіновмісткий продукт і відмінний антидепресант

Розплануйте свій день

Плавно увійти в робочий ритм допоможе елементарне прибирання на робочому столі — приведення в порядок паперів та чіткий розподіл справ на найближчі дні. Заплановані цілі допоможуть мобілізуватися й сконцентруватися. При цьому важливо поставити перед собою такі завдання, вирішення яких принесе гарні емоції

Не перепрацьовуйте

Якщо ви відразу накинетеся на роботу, можете швидко стомитися фізично і морально.

Для кращої адаптації після новорічних свят психологи радять не планувати на перші робочі дні важливих і відповідальних справ. Якщо ви були за містом, то краще повернутися за кілька днів до початку роботи.

Крім того, психологи радять бути стриманими на роботі в перші дні, так як після свят в суспільстві спостерігається підвищена конфліктність.

 

Джерело: Твоє місто
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути