chrome firefox opera safari iexplorer

Декілька українських фільмів візьме участь у кінофестивалі у Загребі

02 лютого 2016 о 09:44

Організатори 12-го Міжнародного фестивалю документального кіно ZagrebDox оголосили програму заходу, до якої було відібрано декілька українських стрічок, йдеться на сайті НСКУ.

У міжнародному конкурсі фестивалю, де представлено 24 фільми, візьме участь повнометражна стрічка Чеда Грасії «Російський дятел» (США, Великобританія, Україна), яку зараз можна подивитись у кінотеатрах України.

У регіональному конкурсі будуть представлені 27 фільмів, з-поміж них – 20-хвилинна «Інтерсекція» Дмитра Сухолиткого-Собчука (Україна, Румунія).

В офіційній програмі «Happy Dox» покажуть повнометражний документальний фільм «Українські шерифи» Романа Бондарчука, світова прем'єра якого відбулася у листопаді 2015 року в Амстердамі на IDFA.

А у спеціальній програмі «Росіяни йдуть», започаткованій фестивалем цього року, відбудеться показ фільму «Аліса в країні війни» («Alisa in Warland») Любові Дуракової і Аліси Коваленко. Головна героїня Аліса (вона і режисерка фільму) вирушає до зони АТО, щоби фільмувати війну. Її основна мотивація – нездатність лишатись осторонь драматичних подій у рідній країні. Стрічку на ZagrebDox заявлено від Польщі.

12-й МКФ ZagrebDox відбудеться з 21 по 28 лютого 2016 року у Загребі (Хорватія).

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути