chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент відновив справедливість щодо людей, які працюють у «зоні відчуження», — Томенко

04 лютого 2016 о 14:03

Сьогодні парламент відновив соціальну справедливість, ухваливши проект Закону «Про внесення зміни до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (щодо громадян, які працюють у зоні відчуження)» (реєстр. № 2524а).

Про це повідомив Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, співавтор законопроекту Микола Томенко.

«Таким чином, з моменту Чорнобильської катастрофи лише один рік – 2015-й- уряд Яценюка не доплачував громадянам, що працюють у зоні відчуження», — зазначив народний депутат. — Мова йде про простих людей, які забезпечують життєдіяльність «зони відчуження»: слюсарів, електриків, зварювальників, дозиметристів, водіїв, майстрів та ін, які реально отримують найменші заробітні плати».

«Більше того, ця фіксована доплата у розмірі 1827 грн на місяць, яку ми хочемо відновити, буде виплачуватись лише тим категоріям працівників, які відпрацюють у «зоні відчуження» не менше 36 годин на тиждень», — зауважив Микола Томенко.

«Я радий, що більшість парламентарів підтримали цей закон, і соціальна справедливість відновлена. Особливо у рік, коли ми зобов’язані не лише згадувати про трагедію, а й шанувати людей, які або брали участь у ліквідації наслідків катастрофи, або сьогодні працюють над тим, щоб завершити будівництво об’єкта «Укриття» і вберегти Україну та світ від можливого повторення трагедії», — підсумував М. Томенко.

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути