chrome firefox opera safari iexplorer

Український піаніст переміг на конкурсі в Швейцарії

14 квітня 2016 о 12:00

18-річний піаніст Маркіян Івашкевич з Долини отримав першу премію на молодіжному музичному конкурсі у місті Ной-Шатель (Швейцарія), граючи в дуеті зі скрипалькою Офелі Санчез.

Серед понад 50-ти учасників Маркіян Івашкевич був єдиним представником з України. Зараз юнак готується до фіналу конкурсу, що проходитиме в травні в місті Райнау (Швейцарія).

Музикою Маркіян почав займатись у віці 9-ти років у Долинській музичній школі ім. М. Антонович. З 2011 року навчався у Львівській спеціалізованій музичній школі-інтернат ім. Соломії Крушельницької. З серпня 2015 року Маркіян Івашкевич навчається в Цюрихському університеті мистецтв. Маркіян є учасником та переможцем багатьох міжнародних проектів, фестивалів, конкурсів та форумів.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути